Jump to content


Photo

Can't send test campaign emails in 8.0

email campaigns lists

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 wirespring

wirespring

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 23 June 2020 - 08:20 AM

Hi all,

 

After having used 6.2 (on premise, licensed) for years, my company decided to try out 8.0 open source edition to kick the tires before considering a full upgrade. While most things work as expected, I am seeing a few quirks that I don't know how to work around. Most frustrating is that I can't seem to send a test message for a campaign. My steps to reproduce are:

 

Make a list of a few contacts

Make a new campaign with some test email, and assign the newly-created list. I have one custom variable (c_Salutation) and on regular variable (lastName), not that that should make a difference

Save the campaign so it's active

Click "send a test email"

At this point any contact info that I type in to the "Contact" box returns "Contact not found"

 

There are no JS errors in the console, and nothing other than the lookup request in the server logs (no errors).

 

Any suggestions for how I might troubleshoot this?

 

Thanks!



#2 wirespring

wirespring

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 23 June 2020 - 12:41 PM

Ok, as usual the issue was user error. I imported data that had leading whitespace, and apparently X2 doesn't strip that out. So I was searching for "Bob Jones" in the contact list, when in fact it was " Bob  Jones "







Also tagged with one or more of these keywords: email, campaigns, lists

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users