Jump to content


Photo

How to change the port that Web Lead points to

port change port staff response

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 iangreening

iangreening

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 05 August 2015 - 08:05 PM

Hi, I love your product!

 

Currently using the Community Version 5.08

 

Unfortunately we have another system running on Port 80, so have redirected X2 via port forwarding to port 89.

 

This has of course tripped up the Weblead feature (which I love even though it is basic)

 

Anyone able to tell me what I need to change to get the Weblead to point to port 89 so the weblead will work?

 

Current error of couse shows...  

 

The requested URL /index.php/contacts/weblead was not found on this server.

Apache Server at 59.167.60.95 Port 80
Any help greatly appreciated!

#2 that0n3guy

that0n3guy

    Advanced Member

  • Premium Members
  • PipPipPip
  • 284 posts

Posted 07 August 2015 - 08:10 AM

You should probably have both web applications behind some kind of server like apache/nginx so that you don't have port 80 conflicts like this.



#3 X2Raymond

X2Raymond

    Advanced Member

  • Administrators
  • 972 posts
  • LocationSanta Cruz, CA

Posted 07 August 2015 - 05:00 PM

I agree with that0n3guy, it would be best to configure Apache as a reverse proxy between your apps. Here is a guide to mod_proxy on the DigitalOcean community docs: https://www.digitalo...proxy-extension

 

You can then have one of your Apache virtual hosts use this proxy, and keep your old application in another virtual host.



#4 iangreening

iangreening

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 08 August 2015 - 04:53 AM

Thanks, but I inherited this one.

 

The X2 is running on ClearOS.

 

Any ideas about setup on ClearOS?

 

Sorry guys, I am still learning this stuff... been doing a hell of a lot of reading but it still isnt clear to me at all.  Hopefully soon!

 

If I type my URL with port :89//index.php/contacts/weblead at the end, of course I get the Weblead form

 

What I dont get is why the data is not put into the database?

 

Surely if I am giving the correct URL for the form, the form would simply drop the data?

 

Is it the fact that the referring URL is at port 89 that is causing this?

 

Really sorry, I am trying hard to grasp this.

 

I really do appreciate your time on this....



#5 iangreening

iangreening

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 09 August 2015 - 06:16 AM

OK, have solved the issue with the ports... set up an alias and away it goes.

 

Problem now is that the Weblead Form doesnt work.  This is the third version of X2 that has had this same issue...form appears to work fine, then just stops for no reason.

 

Thanks for your help though everyone.



#6 Kamqual

Kamqual

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • LocationPanama

Posted 04 August 2019 - 12:21 AM

Hi, i just trying to change currency to my country like IDR. Can i to do that, how i can to add new curency?
I just wan to add one curency and automaticaly convert to USD.

Thanks





Also tagged with one or more of these keywords: port, change port, staff response

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users